Vedic Art -kurssit

Vedic Art on moderni taiteen menetelmä, joka rohkaisee jokaista löytämään oman sisäisen tapansa ilmaista sekä pääsemään kosketukseen luomisen vapauden ja ilon kanssa.

Taiteen 17 prinsiippiä ovat Vedic Artin perusta. Niiden kautta kuljetaan kohti omaa luovaa ilmaisua. Prinsiippien alkuperä on muinaisessa intialaisessa veda-tiedossa. Ruotsalainen kuvataiteilija Curt Källman sai prinsiipit vuonna 1974 Maharishi Mahesh Yogilta ja kehitti niiden pohjalta Vedic Art – menetelmän. Vedic Artia ei voi opiskella kirjoista, vaan prinsiipit täytyy käydä yksi kerrallaan läpi oman kokemuksen kautta.

Prinsiippien kuvalliset harjoitukset pohjautuvat paljon perinteiseen taideopetukseen mutta pääpaino on enemmän yksilön omassa elämässä. Prosessi on usein tärkeämpää kuin lopputulos.

Vedic Art ei ole tyylisuunta eikä uskonto. Se ei ole myöskään terapia tai hoitomuoto, vaikkakin monet okevat maalausprosessin myös terapeuttisena.

Peruskurssin kokonaiskesto on kuusi päivää, joiden aikana opitaan kaikki taiteen 17 prinsiippiä. Art-Hubin järjestämä kurssi jakautuu kolmelle viikonlopulle (yhteensä 30 tuntia). Sitoutumista kaikkiin kolmeen viikonloppuun ei vaadita. Kurssiviikonlopuille voi osallistua oman Vedic Art -polkunsa ja aikataulunsa
mukaisesti. Peruskurssin käyneet voivat osallistua erilaisille (usean tahon järjestämille) jatkokurssille.

Mitä hyötyä on Vedic Artin oppien mukaan maalaamisesta?

Vedic Art -kurssilla opitaan tiedostamaan luova prosessi ja löytämään sisäinen luovuuden lähde. Veda-taidemenetelmä perustuu tuhansia vuosia vanhaan taitoon käsitellä vapaata luovuutta. Luovuuden löytäminen omassa ilmaisussa vaikuttaa parhaassa tapauksessa myös luovuuden löytymiseen arjenkin tilanteissa.

Kenelle Vedic Art -kurssi on suunnattu?

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oma luovuutensa ja intuitionsa vahvistamisesta kuvataiteen avulla. Aiempaa kokemusta maalaamisesta ei vaadita. Kurssin opeista hyötyvät niin pidempään maalanneet kuin maalaamista ikänsä kammoksuneet. Maalaaminen tapahtuu pienryhmässä, rauhallisessa ja kritiikittömässä ympäristössä ilman suorittamisen painetta. Peruskurssilla maalauksia ei katsella yhdessä, eikä niitä arvioida. Palaute maalaamisen prosessista tulee maalarilta itseltään.

Kokemuksia ja palautetta Vedic Art- kursseilta

”Kurssi oli hieno kokemus. Vaikka on tosi vähän maalaamisesta kokemusta, pääsi hyvin mukaan. Kokonaisuus oli muutakin kuin maalaaminen. Muut kurssilaiset, ohjaajan lämmin olemus ja omassa työskentelyssä eteneminen tuntuivat kaikki hyvältä. Kurssin valmistelut oli hyvin tehty. Kurssi ja maalaaminen auttoi minua eteenpäin elämässäni ajankohtaisissa hankalissa asioissa. Kivaa oli, että töitä ei tarvinnut esitellä eikä selittää mitenkään. Ei tarvinnut vertailla tai tehdä jotain sellaista, mitä toiset odottavat.”
”Opettajan oma innostuneisuus Vedic Artista välittyy ja saa muutkin innostumaan. Hän on kurssin ohjaajana lämmin, aidosti läsnä oleva ja vie opetusta johdonmukaisesti eteenpäin.”
”Jotain on käynnistynyt, jotain mikä oli hukassa. Vaikka tiesin sen minulla olevan, en tiennyt mistä etsiä…Kurssille oli helppo tulla, osaat luoda turvallisen tunnelman. Sinusta välittyy aito halu jakaa saamaasi hyvää. Ohjelma on riittävän väljä, että sai keskittyä, löytää oman tavan työskennellä ja työstää. ”Herätys” ei tapahtunut vain taiteen tekemisessä, vaan kurssi käynnisti pohtimaan myös muuta elämää. Sopivan pieni ryhmä, ja mahtavat tyypit!”
”Kurssi avasi uudella tavalla omaa värien käyttöä ja herätti tarkkailemaan ympäröivää maailmaa, luontoa ja kaikkia ympäristössä olevia yksityiskohtia. Itse pystyn ammentamaan tästä ideoita ja luovuutta myös käsityö- projekteihini. Olen vuosia suunnitellut maalaamisen kokeilemista ja olen iloinen, kun nyt tuli aloitettua. Tekee hyvää tämä keskeneräisyyden salliva, jatkuvan parantamisen prosessi”.

Vedic Art -kurssin hinta

Vedic Art -peruskurssiviikonlopun hinta on 130 euroa (sis. alv 24%) /lauantai klo 10-16 ja sunnuntai 10-16. Hinta sisältää opetuksen, maalaustelineen käytön sekä kahvit/teet. Haluamansa materiaalit kurssilaiset hankkivat ja kustantavat itse. Haluttaessa voi ostaa tarvikepaketin, joka sisältää lainamaalausvälineet, maalit ja paperit (hinta 25 €/ viikonloppu). Maksu verkkokaupassa tai paikanpäällä yleisillä korteilla tai mobiilimaksulla.

Jatkokurssilla syvennetään prinsiippejä. Jatkokurssin hinta 130 €/viikonloppu.

Tulevat kurssiviikonloput löydät ja voit hankkia verkkokaupastamme. Lisätietoja yhteydenottolomakkeella.

Arts&Minds työpajat

Koe maalaamisen flow! Työpajassa luovuus herätetään mindfulnessharjoituksilla ja luovan kuvataiteen tekemisellä.
Päivä alkaa luovuuden käynnistävillä harjoituksilla, jonka jälkeen maalataan ohjatusti mutta yksilöllisesti soveltaen. Aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvita ja materiaalit sisältyvät kurssiin. Hinta 40€ / osallistuja.

Tulevat työpajat löydät ja voit hankkia verkkokaupastamme. Lisätietoja yhteydenottolomakkeella.

Taidestudio Hakaniemen Luova Kulma

Valoisa ja inspiroiva taidestudiomme sijaitsee Hakaniemessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Studion suureen tilaan mahtuu työskentelemään jopa 30 henkilöä, pienemmässässä lounge-tilassa voi tarvittaessa levähtää tai pitää taukoa. Tila sopii vuokrattavaksi myös kokouksiin ja seminaareihin.
Tässä kuvia tiloistamme:
Art-Hub Oy
Hakaniemenkatu 5 L, 00530 Helsinki
Taidestudio Hakaniemen Luova Kulma Sisäänkäynti: Hakaniemenkuja 2