Sari

Luovuusvalmentaja, voimavara- ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry, Vedic Art -kuvataidemenetelmän opettaja ja kuvataiteilija, toimintaterapeutti AMK, mindfulness- ja asahiohjaaja, NLP-kouluttaja

Olen elämäntarkoituksen ja elämän ilon etsijä. Minulle tärkeitä arvoja niin työssä kuin arjessakin ovat aitona oleminen, rakkaus, uuden oppiminen ja luonto. Nautin luomisesta, uusien asioiden suunnittelusta, filosofisista ja henkisistä keskusteluista. Olen kokenut luovuuden läsnäolon vahvasti elämässäni lapsesta saakka. Vedic Art -taidemenetelmään syventymisen myötä olen löytänyt kuvallisen ilmaisun vetovoimaisen väylän toteuttaa itseäni. Luova, intuitiivinen maalaaminen on tärkeä hyvinvointini ja onnellisuuteni lähde.

Olen työskennellyt työurallani monipuolisissa tehtävissä ja organisaatioissaohjelmistosuunnittelijasta toimintaterapiayrittäjään. Asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin suunniteltujen toiminnallisten menetelmien käytöstä minulla on kahdenkymmenen vuoden kokemus toimintaterapiatyöstä. Vuoden 2019 alusta siirryin työskentelemään kokoaikaisesti kulttuuri- ja hyvinvointiyrittäjänä. Minulla on menneillään media- ja kulttuurialan ylemmän ammattikorkeakoulun opinnot Turun Taideakatemiassa. Työnohjaajana olen toiminut vuodesta 2009 asiakkainani eri alojen asiantuntijoita, esimiehiä sekä työryhmiä. Työnohjauksen viitekehykseni on voimavara- ja ratkaisukeskeinen. Välineinä työnohjauksissa olen käyttänyt dialogisen vuoropuhelun ohella Voimauttavan valokuvan menetelmiä (Voimauttava valokuva työyhteisön kehittämisessä -opinnot 2017), mielikuvaharjoittelua (NLP-kouluttaja 2009) sekä tietoisuustaitoharjoituksia (mindfulness-ohjaaja 2016). Vuodesta 2017 olen kouluttanut aktiivisesti luovaa maalaustaidetta (Vedic Art -opettaja 2017) sekä maalannut itse. Työelämän kehittämisen projektien luotsaamisessa pidän tärkeänä selkeiden tavoitteiden määrittämistä, rennon, turvallisen ja sallivan ilmapiirin luomista ryhmään sekä tavoitteiden mukaista työskentelyä ja tulosten siirtymisen varmistamista työarkeen.

Riika

Luovuusvalmentaja, kuvataiteilija, kuvataideopettaja (TaM)

Olen taustaltani kuvataiteilija ja kuvataideopettaja (kuvataiteilijan kolmivuotiset opinnot Lapin Taidekoulussa sekä kuvataideopettajan tutkinto TaM Lapin Yliopistossa 2008).

Löysin taiteen tekemisen ilon uudelleen noin kymmenen vuotta sitten kun tutustuin Vedic Art taidemenetelmään. Aiemmin olin kokenut turhautumisia ja pettymyksiä siitä, kun mielessä oli tietty kuva, jonka halusin maalata mutta lopputulos ei vastannutkaan sitä mitä olin ajatellut. Kun oivalsin, että prosessi on tärkeämpää kuin lopputulos, pääsin eroon tekemiseen liittyvistä ennakko-odotuksista ja suorituspaineista. Sen jälkeen taiteen tekeminen on ollut aivan toisella tavalla vapauttavaa ja inspiroivaa. Taide jäi työelämään siirtyessä taka-alalle ja työurani olen tehnyt muualla kuin varsinaisen kuvataiteen parissa. Olen työskennellyt yli 20 vuotta myynnin, markkinoinnin ja viestinnän johto- ja asiantuntijatehtävissä suomalaisissa ja kansainvälisissä pörssiyrityksissä kuten Marimekko, Microsoft ja Vaisala. Päätoimiseksi yrittäjäksi siirryin vuoden 2019 alussa.

Taide oli minulle monta vuotta rakas harrastus ja henkireikä hektisen ja vaativan työn ja arjen keskellä. Huomasin, että taiteen kautta koettuja ja opittuja prosesseja pystyin soveltamaan myös arki- ja työelämään. Paitsi, että maalaaminen antoi valtavasti energiaa, se opetti myös jäsentämään ja rytmittämään päivää, kehitti ongelmanratkaisukykyä, rentoutti ja vähensi stressiä.

Olen myös Vedic Art opettaja ja toimin Vedic Art Internationalin Suomen koordinaattorina.

Taidestudio Hakaniemen Luova Kulma

Valoisa ja inspiroiva taidestudiomme sijaitsee Hakaniemessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Studion suureen tilaan mahtuu työskentelemään jopa 30 henkilöä, pienemmässässä lounge-tilassa voi tarvittaessa levähtää tai pitää taukoa. Tila sopii vuokrattavaksi myös kokouksiin ja seminaareihin.
Tässä kuvia tiloistamme:
Art-Hub Oy
Hakaniemenkatu 5 L, 00530 Helsinki
Taidestudio Hakaniemen Luova Kulma Sisäänkäynti: Hakaniemenkuja 2